Chvilku strpení...
-8%
Chuťový profil: pomeranč ~ karamelka ~ mléčná čokoláda
Skladem
360 Kč 332 Kč vč. DPH za 250g
Pražírna | Rum Baba | |
Datum pražení | 17.května 2022 (před 49 dny) | |
Hmotnost | 250 gramů | |
Země původu | Honduras | |
Praženo na | espresso | |
Metoda zpracování | Honey | |
Odrůda | Parainema | |
Chuťový profil | pomeranč ~ karamelka ~ mléčná čokoláda |
Honey metoda v sobě kombinuje to nejlepší z metody promyté i z naturálního zpracování. A v chuti také kombinuje chuťové aspekty obou metod. Šálek takto zpracované kávy bývá čistý s aciditou pomeranče, s krémovým tělem a v chuti nalezneme karamel nebo čokoládu. Jak ale vlastně samotné honey zpracování probíhá? Třešně po sběru putují do loupačky jako při promyté metodě. Stroj je ale v tomto případě nastavený tak, aby po odstranění slupky zanechal na zrnku o něco více dužiny. Následně je káva přenesená na patio nebo postele k sušení. Zde se kávová zrna suší se zbytky dužiny, která na nich zůstala po loupání. Ta na povrchu zasychá a vzniká lepkavá vrstva. Z tohoto důvodu je zásadní důkladné a časté obracení. Zrna mají tendenci se k sobě hodně lepit a je zde riziko vzniku nechtěných procesů. Díky delšímu kontaktu dužiny se zrnem jsou kávy hodně sladké, plnější, ale zachovávají si jiskrnou aciditu.
načíst další produkty...
Palackého 337/14, Plzeň, 301 00
Zavolejte nám: +420 777 118 119
E-mail: eshop@startupcoffee.cz