Chvilku strpení...

 
    Pro konec měsíce jsem si vybral jednu z kolumbijských káv, tentokrát opět od pražírny La Cabra, což napovídá, že se jedná o omni-roast. Není to však jen tak obyčejná kolumbie - tahle káva je zajímavá hlavně svým zpracováním – prošla totiž speciální metodou fed-batch, která jí dodává víc sladkosti a komplexity. A co si pod tím vlastně představit? První den se do fermentační nádrže vloží odslupkované třešně a rozjede se řízené kvašení. Druhý den k nim přibydou další čerstvě odslupkované třešně – tím se do procesu dostane nová dávka cukrů, která fermentaci ještě víc nakopne. Celý proces je krátký, jen 1–2 dny, ale hodně intenzivní. Po lehkém promytí na zrnech zůstane část mucilagu, který pak při sušení dál ovlivňuje chuť. Výsledkem je šťavnatý a sladký šálek s tóny dušeného lesního ovoce a kakaa – ideální volba pro každého, kdo má rád výrazné a moderně zpracované kávy.
Na dotaz - ověřit dostupnost
0 Kč vč. DPH za kus
| Země původu | Kolumbie | |
| Praženo na | omni roast | |
| Metoda zpracování | Fed-batch | |
| Odrůda | Castillo - catimor | |
| Nadmořská výška | 1550 m.n.m. | |
| Chuťový profil | Dušené lesní ovoce - kakao | |
| Datum pražení | 18.8.2025 | 
Na zaplnění této kategorie právě pracujeme. Můžete se těšit na nové produkty.
Plzeň, Česká republika
Zavolejte nám: +420 777 118 119
E-mail: eshop@startupcoffee.cz
 
             
            
 
             
             
            