Chvilku strpení...
Slavnostně dorazila etiopská naturalka na esko! Všichni slavíme. Proč?
Tohle kafíčko je asi nejzajímavější naturální etiopka na espresso, jakou jsem kdy měl.
Pochází od farmářů z okolí vesnice Buku Sayisa v regionu Guji. Přibližně 430 z nich nosí své kávovníkové třešně do místního zpracovatelského závodu, kde na zpracování kávy dohlíží manažer Esayas Beriso.
A co je na tomhle lotu zvláštní? Esayas se rozhodl jej zpracovat anaerobní fermentací.
Třešně byly na 24 hodin uzavřeny v plastových sudech. Díky absenci vzduchu došlo v kávě k rozvinutí jedinečných chutí a aromat. Následně se káva sušila 3 týdny i s dužinou na afrických postelích.
Těšit se můžete na šťavnaté tropické ovoce a hutné a sladké karamelové tóny. Vy ještě váháte?
Skladem
1 600 Kč vč. DPH za 1000g
Pražírna | Fiftybeans | |
Datum pražení | 17.ledna 2023 (před 12 dny) | |
Hmotnost | 1000 gramů | |
Země původu | Etiopie | |
Praženo na | espresso | |
Metoda zpracování | Naturální | |
Odrůda | Wolisho | |
Chuťový profil | Broskve ~ Grep ~ Karamel ~ Tropické ovoce |
Výsledná hmotnost espressa je vždy klíčová. Čas je pouze orientační, ale neměl by být kratší jak 25 a delší jak 30 vteřin.
Pro přípravu espressa vždy používejte kávu nejdříve 10 dnů od data pražení. Předejdete tím nechtěným kyselým a hořkým tónům v chuti.
Balíček je infuzován potravinářským dusíkem pro zpomalení oxidace zrn, proto si káva zachová svůj charakter i po 45 dnech od upražení.
načíst další produkty...
Palackého 337/14, Plzeň, 301 00
Zavolejte nám: +420 777 118 119
E-mail: eshop@startupcoffee.cz