Chvilku strpení...
Jose se svými dvěma syny Andreem a Josem jsou již 5. generací farmářů, kteří operují na farmě San Francisco.
Farma k patří k těm vůbec nejzkušenějším co se týká experimentálních odrůd. Je to hlavně díky řádění kávovníkové rzi, která je velkým strašákem farmářů v Jižní a Střední Americe. Tyto inovativní odrůdy mají totiž potenciál rzi odolat a zajistit farmářům klid do života.
Jednou z nich je etiopský heirloom zpracovaný anaerobní fermentací.
Popravdě, když jsem poprvé ochutnal vzorek této kávy, doslova mě šokoval.
Kafe s takovou komplexností a hloubkou chutí jsem již dlouho neměl. Ta sladkost a šťavnatost...
Nejvíce mi připomíná sladké bonbónky s tropickým ovocem a kapkou šampaňského. Nevěříte?
Pár slov o farmě si můžete poslechnout na tomto odkazu: Jose a Finca San Francisco.
Pro upražení této kávy používám pražičku Loring S15 Falcon, která využívá jako hlavní zdroj šíření tepelné energie konvekci, tedy horký vzduch. Umožňuje mi to velmi precizně pracovat s chuťovými nuancemi této kávy a tím dokáži zachovat vysokou šťavnatost, ale také sladkost.
Pro přípravu filtrované kávy vždy používejte zrna nejdříve 7 dnů od data pražení. Po 1. otevření nechejte balíček alespoň 4 hodiny „vyvětrat“, než kávu začnete připravovat. Předejdete tím nechtěným hořkým tónům v chuti.
Balíček je infuzován potravinářským dusíkem pro zpomalení oxidace zrn, proto si káva zachová svůj charakter i po 45 dnech od upražení.
Skladem
440 Kč vč. DPH za 200g
Pražírna | Fiftybeans | |
Datum pražení | 17.ledna 2023 (před 12 dny) | |
Hmotnost | 200 gramů | |
Země původu | El Salvador | |
Praženo na | filtr | |
Metoda zpracování | Naturální | |
Odrůda | Heirloom | |
Chuťový profil | Broskve ~ Tropické ovoce ~ Cukrátka ~ Šampaňské |
načíst další produkty...
Palackého 337/14, Plzeň, 301 00
Zavolejte nám: +420 777 118 119
E-mail: eshop@startupcoffee.cz