Chvilku strpení...
Chuťový profil: meloun, med, dračí ovoce, kiwi
Tak tohle kafe pro mě bylo takovej jeden velkej experiment.
V rámci Dublinského kávového festivalu nebylo kafe, které by mi doporučovalo více vystavovatelů.
Ze všech stran jsem slyšel jen: “ Už jsi byl u Twofifty Square a ochutnal to jejich melounový kafe? ”
Když jsem dorazil na stánek, přivítala mi manželka majitele, která mi seznámila s asi o hlavu vyšším (než jsem já, ne ona) pražičem Ninem původem z Řecka s kterým jsem v týdnu po veletrhu strávil asi 3h v pražírně . O kávě jsme si nejden dlouho povídali, ale měl jsem tu možnost ji ochutnat jak na filtru (kdy jsem byl prvně zděšen přípravou, ale pak vše pochopil) a následně i na espressu a ve flat whitu. Tohle kafe je tak šílený, že ho budete buď milovat, nebo nenávidět. Ale jedno vám řeknu, péče a přemýšlení nad tím, jak z tímhle kafem pracovat a jak ho pražit ze strany Nina mi přesvědčila, že tohle kafe do MC musím zařadit. A moc se těším na názory na něj!
PS: pokud by na vás byla intenzita co-fermentace moc, je skvělý jako cold brew, případně filtr na led a pokud se nechcete dělat s ani jedním z těchto příprav - prostě si kafe připravte jako V60 a nechte schladnout - je to jedno z mála kafí, které tím svou krásu neztrácí.
Na dotaz - ověřit dostupnost
0 Kč vč. DPH za kus
Země původu | Kolumbie | |
Praženo na | espresso | |
Metoda zpracování | Anaerobní natural 192h s co-fermentací | |
Odrůda | Pink Bourbon | |
Nadmořská výška | 1744 | |
Datum pražení | 15.4.2025 | |
Farma | Finca El Placer |
1. Sklizeň a třídění
Sbírá a třídí se kávové třešně s důrazem na kvalitu – 95 % zralých a 5 % polozralých třešní.
2. Prodloužená anaerobní fermentace
Třešně fermentují anaerobně v 200litrových tancích po dobu 120 hodin při teplotě 18 °C s přídavkem CO₂. Následuje odslupkování a další 72hodinová anaerobní fermentace – tentokrát s přídavkem sušeného ovoce a ovocné glukózy, přičemž je neustále monitorováno pH.
3. Sušicí fáze
První fáze: Sušení pod přístřeškem při 40 °C po dobu cca 20 dní.
Druhá fáze: Dalších cca 5 dní pomalého a kontrolovaného dosoušení pod přístřeškem.
4. Balení a stabilizace
Káva je zabalena do Grain-Pro pytlů a následně stabilizována po dobu 15 dní.
Na zaplnění této kategorie právě pracujeme. Můžete se těšit na nové produkty.
Plzeň, Česká republika
Zavolejte nám: +420 777 118 119
E-mail: eshop@startupcoffee.cz