Chvilku strpení...

načítání...

4B

4B

Chuťový profil:  meloun, med, dračí ovoce, kiwi


Tak tohle kafe pro mě bylo takovej jeden velkej experiment.

V rámci Dublinského kávového festivalu nebylo kafe, které by mi doporučovalo více vystavovatelů. 

Ze všech stran jsem slyšel jen: “ Už jsi byl u Twofifty Square a ochutnal to jejich melounový kafe? ”

Když jsem dorazil na stánek, přivítala mi manželka majitele, která mi seznámila s asi o hlavu vyšším (než jsem já, ne ona) pražičem Ninem původem z Řecka s kterým jsem v týdnu po veletrhu strávil asi 3h v pražírně . O kávě jsme si nejden dlouho povídali, ale měl jsem tu možnost ji ochutnat jak na filtru (kdy jsem byl prvně zděšen přípravou, ale pak vše pochopil) a následně i na espressu a ve flat whitu. Tohle kafe je tak šílený, že ho budete buď milovat, nebo nenávidět. Ale jedno vám řeknu, péče a přemýšlení nad tím, jak z tímhle kafem pracovat a jak ho pražit ze strany Nina mi přesvědčila, že tohle kafe do MC musím zařadit. A moc se těším na názory na něj!


PS: pokud by na vás byla intenzita co-fermentace moc, je skvělý jako cold brew, případně filtr na led a pokud se nechcete dělat s ani jedním z těchto příprav - prostě si kafe připravte jako V60 a nechte schladnout - je to jedno z mála kafí, které tím svou krásu neztrácí.



Na dotaz - ověřit dostupnost

0 Kč vč. DPH za kus

Parametry

Země původuKolumbie
Praženo naespresso
Metoda zpracováníAnaerobní natural 192h s co-fermentací
OdrůdaPink Bourbon
Nadmořská výška1744
Datum pražení15.4.2025
FarmaFinca El Placer

Více informací

1. Sklizeň a třídění
Sbírá a třídí se kávové třešně s důrazem na kvalitu – 95 % zralých a 5 % polozralých třešní. 

2. Prodloužená anaerobní fermentace
Třešně fermentují anaerobně v 200litrových tancích po dobu 120 hodin při teplotě 18 °C s přídavkem CO₂. Následuje odslupkování a další 72hodinová anaerobní fermentace – tentokrát s přídavkem sušeného ovoce a ovocné glukózy, přičemž je neustále monitorováno pH.

3. Sušicí fáze

4. Balení a stabilizace
Káva je zabalena do Grain-Pro pytlů a následně stabilizována po dobu 15 dní.

Další produkty z naší nabídky

Na zaplnění této kategorie právě pracujeme. Můžete se těšit na nové produkty.

 

Sledujte nás na Facebooku

Kontakt

Plzeň, Česká republika

Zavolejte nám: +420 777 118 119

E-mail: eshop@startupcoffee.cz


Platební brána GoPay VISA VISA Electron
Mastercard Maestro Verified by VISA Mastercard SecureCode

Náš obchod používá k poskytování služeb a analýze návštÄ›vnosti soubory cookie. Požíváním m tohoto webu s tím souhlasíte.

V poĹ™ádku